Σεμινάρια εργασίας - Βιώσιμη Ανάπτυξη και ESG κριτήρια

Δημοσιεύτηκε:
logo_accfin_main

Σεμινάρια εργασίας – Βιώσιμη Ανάπτυξη και ESG κριτήρια: Τι είναι; Γιατί να ασχοληθώ; Πως επηρεάζουν τις ΜμΕ επιχειρήσεις;

ScreenShot010

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. 

Στόχος – Θεματολογία

  • Δημιουργία Έκθεσης Μη-Χρηματοοικονομικών στοιχείων βάσει της νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας CSRD για όλες τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις σε βάθος 5ετίας.
  • Απαιτήσεις πελατών από Ελλάδα και εξωτερικό που μπορεί να προκύψουν ως απόρροια της νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας CSDD (Due Dilligence) για τον έλεγχο της προμηθευτικής αλυσίδας σε θέματα που έχουν να κάνουν με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και την Περιβαλλοντική επίδοση.
  • Η μείωση ανθρακικού αποτυπώματος και η μείωση κατανάλωσης ενέργειας οδηγούν σε μείωση του ενεργειακού κόστους και του κόστους λειτουργίας της επιχείρησης.
  • Πρόσβαση σε χρηματοδότηση με  χαμηλότερο επιτόκιο και βελτίωση διαδικασίας δανειοδότησης.

*  H διάλεξη θα είναι στα Ελληνικά αλλά το υλικό στην Αγγλική Γλώσσα

Σε ποιους απευθύνεται

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται στα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων, στα ανώτερα στελέχη Διοίκησης (Διευθύνων Σύμβουλος – Γενικός Διευθυντής – Οικονομικός Διευθυντής), αλλά και σε στελέχη τμημάτων Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG κριτηρίων.

Εισηγητής

Λένα Μαμιδάκη:

Η Λένα Μαμιδάκη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων (B.Sc. in Business Administration) στο Boston University των Η.Π.Α. και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σχέσεις (M.A. in European Studies) στο University of Reading στην Αγγλία. Από το 1991 εργάστηκε στη ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ ως Υπεύθυνη Εξαγωγών & Μάρκετινγκ, ενώ από το 1995 εργάστηκε στη Mamidoil Jetoil A.E. ως Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων. Από το 2007 διετέλεσε και Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2017 στην ίδια εταιρεία.
Από το 2018 εργάζεται ως Head of Strategic Development στο Κέντρο Αειφορίας (CSE). Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σε θέματα ΕΚΕ, GRI, Risk Assessment, SROI, ESG, ενώ από το 2009 είναι CMI Certified ESG Practitioner. Παράλληλα είναι μία από τις Lead Trainers του CSE, έχοντας εκπαιδεύσει εκατοντάδες στελέχη διεθνώς σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης/ESG.
Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εταιρικής Ευθύνης από τον Μάιο του 2013, ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ (2010-2016), καθώς και μέλος Δ.Σ. διαφόρων εταιρειών.

 

Κόστος: 100 € (πλέον ΦΠΑ 24%)

 

Δήλωση εγγραφής

Πληροφορίες ανακοίνωσης:

Σχετικός σύνδεσμος:

Σημαντική ημερομηνία:

Συνημμένα αρχεία:
Δεν υπάρχουν συνημμένα αρχεία