Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης Βιβλιοθήκη Παραρτήματος Πρέβεζας

Η Βιβλιοθήκη του Παραρτήματος Πρέβεζας ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2001 και ως το 2018 λειτούργησε ως Παράρτημα της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου. Από το 2009 στεγάζεται σε χώρο 175 τ.μ. στις νέες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη, περιοχή Ψαθάκι Πρέβεζας.

Διαθέτει στους χρήστες της 15 θέσεις ανάγνωσης και 8 θέσεις Η/Υ καθώς επίσης και φωτοτυπικό-εκτυπωτικό μηχάνημα το οποίο λειτουργεί με μαγνητική κάρτα.

Η συλλογή της σχετίζεται με τα γνωστικά αντικείμενα του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής και αποτελείται από 13.750 τόμους βιβλίων, 62 τίτλους περιοδικών (48 ελληνικούς και 14 ξενόγλωσσους, ορισμένοι από τους οποίους διαθέτουν  ιστοσελίδες στο διαδίκτυο ενώ άλλοι έχουν αποδελτιωθεί από το προσωπικό της βιβλιοθήκης), πληροφοριακό υλικό (π.χ. λεξικά), οπτικοακουστικό υλικό (π.χ. CD ROM’S), οικονομικές εφημερίδες, φυλλάδια Τραπεζών, μελέτες, πτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μέσω του Ιδρυματικού Αποθετηρίου του πρώην ΤΕΙ Ηπείρου και του Ακαδημαϊκού Αποθετηρίου Ολυμπιάς).

Βασικός σκοπός της βιβλιοθήκης είναι η υποστήριξη των γνωστικών αντικειμένων του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, και των σπουδών σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

 Παρεχόμενες υπηρεσίες:

 • Δανεισμός και διαδανεισμός υλικού, φωτοτύπηση υλικού, πρόσβαση στο ασύρματο δίκτυο, αναγνωστήριο, διανομή συγγραμμάτων, εκπαίδευση και βιβλιογραφική υποστήριξη.
 • Ηλεκτρονικός κατάλογος πρόσβασης στη συλλογή της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και των παραρτημάτων, ακαδημαϊκό και ερευνητικό αποθετήριο ψηφιακού υλικού, πρόσβαση σε πάνω από 10.000 ηλεκτρονικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων μέσω της Κοινοπραξίας Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών (HEALlink), όπως η β.δ. Scopus.
 • Πρόσβαση στη βάση δεδομένων ICAP Data Prisma.
  Το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής (Πανεπιστημιούπολη Πρέβεζας) διαθέτει πρόσβαση στη βάση δεδομένων ICAP Data Prisma. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική βάση επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα με τρέχουσα και αναδρομική οικονομική και εμπορική πληροφόρηση για περίπου 33.000 ελληνικές επιχειρήσεις που δημοσιεύουν τα οικονομικά τους στοιχεία, https://dir.icap.gr/mailimages/DataPrisma2.pdf.
  Η επιτόπια πρόσβαση είναι δυνατή μέσω των υπολογιστών της βιβλιοθήκης του Τμήματος ή απομακρυσμένη, μετά από σχετικό αίτημα στο email library-preveza@uoi.gr.
  Επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη για περισσότερες πληροφορίες. Τηλ. +30 2682050572

  .

Εκπαίδευση στη χρήση της Βιβλιοθήκης και Βιβλιογραφική Υποστήριξη της έρευνας και εκπαίδευσης:

Γνωριμία με τη βιβλιοθήκη – πρόσβαση, υπηρεσίες, πηγές

 1. Πληροφοριακές πηγές βιβλιοθήκης – Γνωριμία
 2. Τεχνικές αναζήτησης Πληροφοριακών Πηγών –  Υποστήριξη της έρευνας και σύνταξη δοκιμίων
 3. Μεθοδολογία Έρευνας – Διαδικασία Συγγραφής Εργασίας – Ειδικότερα θέματα σύνταξης εργασιών
 4. Αξιολόγηση πηγών, Λογοκλοπή, Βιβλιογραφικές αναφορές και Βιβλιογραφία
 5. Δομή Μορφοποίηση Εργασιών και Παρουσιάσεις PowerPoint

Επιπλέον σημεία πληροφόρησης:

Αναλυτικές πληροφορίες και εργαλεία αναζήτησης:

Επικοινωνία

Διεύθυνση

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Βιβλιοθήκη Παραρτήματος Πρέβεζας
Περιοχή Ψαθάκι, Πρέβεζα, ΤΚ 48100
Email: library-preveza@uoi.gr
Τηλ. 0030 2682050572

Ωράριο λειτουργίας

Δευτέρα & Τετάρτη: 08:00 – 17:00
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 08:00 – 15:00

 

Προσωπικό

Θεοδωρίκα Ελένη,
Βιβλιοθηκονόμος,  etheodorika@uoi.gr

Παπαθανασίου Παναγιώτα,
Βιβλιοθηκονόμος,  gpapath@uoi.gr